Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiune cu efective mărite la Gherla. Doi bărbați bănuiți de furt, identificați

0 380

Cei de la IPJ Cluj transmit prin intermediul unui comunicat de presă faptul că, la data de 18 iunie, în intervalul orar 07:00 – 13:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au acționat în municipiul Gherla şi în comunele arondate.

Astfel, oamenii legii au acționat pentru menținerea unui climat de ordine si siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, dar și în vederea respectării legislației rutiere de către participanții la trafic.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 77 de persoane şi au fost verificate 58 de vehicule, conform legii 192/2019. Totodată, poliţiştii au verificat 14 societăţi comerciale. În urma abaterilor constatate au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale.

21 de sancţiuni au reprezentat abateri de la regimul rutier, pentru nereguli privind starea tehnică a autovehiculelor fiind totodată retrase 2 certificate de înmatriculare.

Alte 20 de sancţiuni au fost aplicate conform Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au identificat 2 bărbaţi de 22 şi 24, din comuna Mintiu Gherlii, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Cei doi,  în noaptea de 22/23 mai, ar fi furat 300 de litri de motorină din rezervorul unui utilaj, care se afla parcat în afara localităţii Răscruci.  Ulterior, aceştia ar fi furat mai multe părţi componente aparţinând unui utilaj tip buldoexcavator.

În urma activităților desfășurate de polițiști, prejudiciul de circa 2.000 de lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanelor vătămate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More