Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiune de amploare a polițiștilor la Dej, în zonele cu risc de săvârșirea a unor fapte ilicite – FOTO

0 255

Peste 30 de poliţişti au acţionat, astăzi pe raza municipiului Dej pentru a preveni şi combate infracţionalitatea stradală, comerţul ilicit, abaterile rutiere şi transportul ilegal de mărfuri.

Astăzi, între orele 06:00 – 13:00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipilui Dej şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Dej, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Clujşi poliţişti din cadrul Poliţiei Locale Dej au desfăşurat o acţiune, pe raza municipiului Dej, în locurile şi zonele cu risc de săvârşire a unor fapte ilicite.

Activităţile au vizat prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale,precum şi a faptelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, comise pe fondul consumului de alcool, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

S-a acţionat pentru depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt, precum şi pentru recuperarea prejudiciilor cauzate.

De asemenea, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie din municipiu pentru fluidizarea circulaţiei, precum şi pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere, având în vedere principale cauze generatoare a accidentelor rutiere grave. Au fost vizate şi transporturile ilicite de mărfuri.

Poliţişti în echipă mixtă cu poliţişti locali au verificat activitatea a 4 agenţi economici.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au fost nevoiţi să aplice peste 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 13.400 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, a Legii nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publicăşi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Având în vedere abaterile depistate, precum şi în scop preventiv, pentru a-I determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii rutieri au reţinut 2 permise de conducereşi au retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de circa 200 de lei.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au pus în executare două mandate de aducere privind persoane bănuite de comierea unor infracţiuni cu violenţă.

În cadrul acțiunii de azi, poliţiştii au identificat doi bărbaţi, de 29 ani din localitatea Cuzdrioara, judeţul Cluj, respectiv de 28 ani din comuna Unguraş, judeţul Cluj,bănuiţi că în noaptea de 16/17august a.c., în jurul orei 03:00, în timp ce se aflau într-o unitate de cazare de pe raza municipiului Dej ar fi agresat un alt bărbat. La plecarea celor doi partea vătămată a constatat lipsa telefonului mobil.

Bărbaţii au fost prezentaţi azi în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe langă Judecătoria Dej care au dispus faţă de aceştia măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Tot astăzi un comerciant din comuna Jichişu de Jos a fost depistat de poliţişti în timp ce oferea spre vânzare cienţilor produse alimentare al căror termen de valabilitate era expirat.

Produsele alimentare au fost confiscate, iar societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, conform prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More