Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiune de amploare a polițiștilor la Dej

0 33

actiune politia

Poliţiştii au organizat ieri la Dej o acţiune cu efective mărite, desfăşurată în locurile şi zonele cu risc de săvârşire a unor fapte ilicite, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilegale cu carne, animale vii şi alte produse agro-alimentare. A fost vizată şi legalitatea transporturilor de mărfuri, precum şi respectarea legislaţiei rutiere.

Totodată, poliţiştii au acţionat şi pentru depistarea infracţiunilor şi a contravenţiilor săvârşite în domeniul silvic.

În activitate au fost angrenaţi peste 30 de poliţişti. Acţiunea a beneficiat de sprijin de specialitate din partea reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Protecţia Animalelor şi ai Agenţiei Teritoriale a Autorităţii Rutiere Române.

Au fost aplicat 67 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 26.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

În urma acţiunii s-au confiscat produse alimentare comercializate ilicit (cu precădere carne), în valoare de peste 5.000 de lei şi 2 metri cubi de material lemnos, transportaţi fără documente de provenienţă.

De asemenea, în urma neregulilor constatate au fost retrase 6 certificate de înmatriculare şi a fost reţinut un permis de conducere.

Activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor continuă, pentru reducerea numărului de fapte antisociale prin prezenţa activă a poliţiştilor în zonele cu risc de producere a unor activităţi ilicite.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More