Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiune la nivel național și verificări ale transporturilor de animale

0 112

Sheep crowded into a transport truck await the auctioneers hammer.Polițiștii au desfășurat în ultimele zile o acțiune la nivel național pentru verificarea legalității transportului de animale. Peste 4.000 de autovehicule au fost controlate de poliţişti, fiind constatate 18 infracţiuni şi 1.547 de abateri contravenţionale, în urma acţiunii coordonate de Direcţia de Ordine Publică – I.G.P.R. pentru verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi pentru verificarea respectării legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor. Peste două tone de carne, au fost indisponibilizate.

În zilele de 30 aprilie şi 1 mai a.c., Direcţia de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat o acţiune în 20 de judeţe, respectiv Alba, Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Caraş Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Brăila, Buzău, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Tulcea, precum şi în municipiul Bucureşti.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor de la nivelul fiecărui judeţ şi a vizat verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi respectarea legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor.

În total, la nivelul celor 20 de judeţe şi a municipiului Bucureşti au fost verificate 4.002 autovehicule şi 597 de societăţi comerciale, fiind efectuate controale în 205 pieţe şi 38 de târguri şi oboare.

Astfel au fost constatate de polţişti, fiind constatate de către poliţişti 18 infracţiuni şi au fost aplicate 1.547 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 567 pentru fapte de comerţ neautorizat, 154 pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi 826 la alte acte normative.

Au fost identificate 2.097 de kilograme de carne, în valoare totală de 52.167 de lei, care au fost indisponibilizate, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.

La data de 30 aprilie, într-un filtru rutier instituit pe D.N. 1, pe raza localităţii Căpuşu Mare, judeţul Cluj, o echipă comună formată din poliţişti şi medici din cadrul D.S.V.S.A. Cluj a oprit, în trafic, o autoutilitară pentru efectuarea controalelor de specialitate.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că şoferul autoutilitarei transporta 12 carcase de porc pe podeaua autoutilitarei, fără a respecta condiţiile legale de manipulare a produselor din carne.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar medicii D.S.V.S.A. Cluj au dispus ridicarea în vederea confiscării a aproximativ 1.200 de kilograme de carne de porc, care urmează să fie distrusă printr-o unitate specializată.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More