Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiune pe linie rutieră în Cluj. 13 permise de conducere reținute

0 787

Polițiștii rutieri clujeni au derulat sâmbătă o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul întregului județ. Actiunea s-a desfășurat pe o durată de 3 ore, vizând în special combaterea excesului de viteză și descurajarea conduitei iresponsabile la volan.

Sancțiuni contravenționale în valoare de peste 58.000 de lei.

În acest context, polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere de drum din județ unde au fost înregistrate recent evenimene rutiere sau accidente de circulație cu urmări grave, în sistem cascadă, utilizând aparate radar de tip pistol Trucam și Autovision.

Astfel, aceștia au constatat și aplicat 73 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 58.000 de lei și au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 13 permise de conducere.

Exemple semnificative:

În jurul orei 16.20, polițiștii au surprins și înregistrat cu aparatul radar, în localitatea Jucu, un autoturism condus cu viteza de 169 de km/h, la volanul căruia se afla un tânăr de 24 de ani, din județul Neamț.

Acestuia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 3.300 de lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pentru 120 de zile.

Ulterior, polițiștii au sancționat contravențional cu amendă în valaore de 6.600 de lei, un bărbat, de 28 de ani, din județul Suceava, întrucât acesta a fost surprins încălcând de două ori regimul legal viteză și regulile privind depășirea vehiculelor.

În jurul orei 17.50, polițiștii l-au înregistrat cu aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 135 km/h, în localitatea Răscruci, și efectuând o manevră de depășire neregulamentară.

În jurul orei 17.53, acesta a fost înregistrat din nou cu aparatul radar în timp ce rula cu autoturismul cu viteza de 112 km/h în localitatea Fundătura și efectuând din nou o depășire neregulamentară.

Pentru faptele constatate, polițiștii i-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.600 de lei, iar ca măsură complementară au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 330 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More