Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acţiune pentru combaterea muncii fără forme legale a cetăţenilor străini

0 43
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj în baza unor informaţii deţinute au desfăşurat o acţiune, cu forţe proprii, pentru combaterea muncii fără forme legale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie au fost depistate patru societăţi comerciale care nu au notificat Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj primirea la muncă a unor cetăţeni străini exceptaţi de la obţinerea autorizaţiei de muncă.

Angajatorii au fost sancţionaţi contravenţional cu suma totală de 6.000 de lei în conformitate cu prevederile art. 26 lit.d) coroborat cu art. 24 al.1) din O.U.G. 56 din 2007 privind încadrarea in munca si detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Inspectoratului General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni, pentru combaterea şederii ilegale şi a muncii fără forme legale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More