Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiune a polițiștilor sălăjeni pentru verificarea deținătorilor de arme

0 49

Polițiştii sălăjeni au desfășurat o acțiune pentru depistarea persoanelor care dețin ilegal arme și pentru prevenirea și combaterea braconajului cinegetic. Au fost constatate  11 infracțiuni, au fost ridicate cinci  arme, 18 cartuşe letale, 89 de cartuşe neletale și o lunetă.  

În perioada 18 – 31 august a.c., polițiștii au desfășurat o acţiune pentru combaterea deţinerii ilegale de arme şi muniții, cât și a infracțiunilor de braconaj cinegetic.

La acțiune au participat polițiști specializați în  arme, explozivi și substanțe periculoase și polițiști de la ordine publică, care au avut ca scop identificarea şi tragerea la răspundere penală a persoanelor bănuite de comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată și braconaj cinegetic.

În acest context, a fost efectuată o percheziţie domiciliară, două controale la persoane juridice și opt la persoanele fizice deţinătoare de arme, precum și o acțiune de verificare a poligoanelor de tir.

Astfel, au fost ridicate în vederea confiscării cinci arme, dintre care patru letale și una neletală.

De asemenea, dintre armele ridicate, patru sunt de vânătoare și o armă de tir sportiv cu aer comprimat.

Totodată, au fost indisponibilizate 18 cartuşe letale, 89 de cartuşe neletale și o lunetă.

Polițiștii au constatat 11 infracțiuni, dintre care șase prevăzute de Codul Penal, patru infracțiuni la Legea nr. 407/2006privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic și o infracțiune prevăzută de Codul Vamal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More