Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiune a polițiștilor în zona aeroportului din Cluj-Napoca

0 25
FOTO: Florina Pop/adevarul.ro
FOTO: Florina Pop/adevarul.ro

În urma unei acţiuni desfăşurate în zona aeroporturilor internaţionale din Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, pentru verificarea legalităţii transportului de persoane în regim de taxi, poliţiştii au aplicat, în numai 2 ore,  37 de sancţiuni contravenţionale.

Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. a coordonat o acţiune pentru verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim ,,taxi”, în zona aeroporturilor internaţionale Bacău, Cluj-Napoca, Iaşi,  Timişoara şi Bucureşti – Henri Coandă.

Activitățile s-au derulat pe parcursul a două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport.

Poliţiştii de la transporturi și polițiști locali au acţionat pe traseele dinspre şi către aeroport, precum şi în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum şi pentru sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Pe parcursul activităţilor desfăşurate, echipele de control au verificat 169 autovehicule şi au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.980 de lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 29 au vizat încălcări ale normelor prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 5 sancţiuni au fost aplicate pentru încălcări ale Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 3 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost retrase 3 certificate de înmatriculate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More