Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Acțiune preventivă organizată de polițiștii clujeni – VIDEO

0 115

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii clujeni au organizat o acţiune în sistem integrat pentru, pentru a crește gradul de siguranță rutieră.

În 21/22.09.2017, între orele 23:30 – 03:00, polițiști rutieri din cadrul poliției municipiului Cluj-Napoca împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român, reprezentanțele Cluj și Sălaj,au desfășurat o acțiune în sistem integrat pe raza de competență a Secției 2 Poliție, fiind vizate arterele rutiere principale -Calea Dorobanților și Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Efectivele participante au acționat pentru impunerea respectării legii şi conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale, axate în special pe constatarea neconformităților tehnice ale autovehiculelor, una din ținte fiind acelea care generează zgomot excesiv.
În cadrul acțiunii au fost controlate 168 autovehicule, iar pentru abaterile constatate polițiștii au fost nevoiți să aplice 31 sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 modif., privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de peste 13.000 lei, precum și 24 puncte penalizare.

Principalele abateri sancționate au vizat defecțiuni la sistemul de frânare, evacuarea gazelor, folii pe geamurile portierelor neconforme, anvelope uzate sau neconforme.
De asemenea, atât în baza neregulilor constate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut 2 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj continuă acţiunile de informare, prevenire şi sancţionare a abaterilor rutiere pentru a-i determina pe toţi participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să conştientizeze importanţa acestuia pentru siguranţa lor şi a celor dragi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More