Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiunea ”Mecano” desfășurată și în Bistrița-Năsăud

0 41

slot_machines-jocuri norocPoliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea IGPR, au efectuat în cursul zilei de 04 aprilie a.c. controale pe raza întregului judeţ în peste 190 de locaţii, la societăţile comerciale care desfăşoară activităţi cu aparate tip slot-machine.

Acţiunea, desfăşurată la nivel naţional, are ca obiective identificarea şi sancţionarea ilegalităţilor în domeniul jocurilor de noroc, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

La acţiunea de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale de organizatorii de jocuri de noroc tip “slot-machine”, au participat peste 80 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, combatere a criminalităţii organizate, ordine publică, investigaţii criminale şi analiza informaţiilor, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.

De asemenea, activităţile au fost coordonate de un ofiţer din cadrul I.G.P.R. Poliţiştii au verificat 190 de sedii sociale/puncte de lucru ale societăţilor comerciale care desfăşoară activităţi cu aparate tip slot-machine, fiind indisponibilizate 64 de aparate (fără autorizaţie), a căror valoare este de 64.000 de euro. Totodată, au fost constatate 24 de fapte de natură infracţională în baza O.U.G. 77/2009.

Acţiunea a urmărit identificarea tuturor agenţilor economici autorizaţi care exploatează mijloace de joc tip “slot machine”, identificarea şi verificarea tuturor agenţilor economici neautorizaţi care organizează jocuri de noroc şi a sălilor/spaţiilor în care aceştia desfăşoară astfel de activităţi, depistarea cazurilor de evaziune fiscală, verificarea modului în care aceste societăţi comerciale respectă prevederile legale referitoare la condiţiile de autorizare, organizare şi exploatare a jocurilor de noroc, achitarea tuturor taxelor de licenţiere şi autorizare, tranzacţionarea de mijloace de joc şi comunicarea acestor tranzacţii, respectarea drepturilor de proprietate intelectuală şi cele privind mărcile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More