Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acţiunea “Sezon Estival”, continuă în Sălaj

0 63

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj continuă activităţile pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2017. Peste 70 de infracţiuni au fost constatate, peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, valoarea acestora ridicându-se la 264.410 lei.

În perioada 14-20 august a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2017.

Polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică şi rutieră au acţionat în dispozitivele de ordine și siguranță publică, ocazie cu care au constatat  73 de infracţiuni, din care 13 la regimul circulaţiei rutiere, 34 contra patrimoniului, iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni, şi au surprins în flagrant şapte persoane.

În perioada de referinţă, oamenii legii au aplicat 331 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 661de sancțiuni, din care una pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 299 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 388 au fost aplicate pentru alte abateri.

Totodată au fost reţinute 45 de permise de conducere, din care două pentru alcool, 13 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drm respective şi 30 pentru alte abateri de la normele rutiere.

În perioada de referinţă, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au retras şi 13 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 264.410 lei.

Pentru petrecerea unui sezon estival în siguranţă, poliţiştii vă recomandă:

Pe litoral sau la munte, indiferent unde vă petreceţi vacanţa, fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă lăudaţi sau nu vă expuneţi bunurile de valoare, deoarece, printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni şi alte persoane rău intenţionate!

Când mergeţi la plajă luaţi cu dumneavoastră sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente!

Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheaţi, mai ales în zonele aglomerate!

Când parcaţi autoturismul,nu lăsaţi în interior genţi sau sacose, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More