Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiuni ale polițiștilor clujeni pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor

0 74

Polițiștii clujeni au desfășurat miercuri mai multe acțiuni pe raza județului, pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor.

La data de 13.12.2017, între orele 09:00-13:00, cu ocazia desfășurării, pe raza de competență, a târgului săptamanal, polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, Compartimentul Rutier, împreună cu polițiști din cadrul Sectiei 4 Poliție  Rurală și Biroul Rutier Turda, au actionat pentru prevenirea accidentelor de circulație soldate cu victime,  pe DN15-E60.

Polițiștii Biroului Ordine Publică și Investigatii Criminale, au actionat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cresterea gradului de siguranță a cetățenilor,verificarea legalității transportului și comercializării materialului lemnos, depistarea activitatilor ilicite privind producerea, contrafacerea, traficul si comercializarea produselor din tutun și verificarea legalitatii operatiunilor de deținere si comercializare a articolelor pirotehnice.

În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au legitimat 73 de persoane, fiind controlate 52 de autovehicule. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 38 sancțiuni contravenționale în valoare de 17.190 lei.

Dintre acestea au fost 30 sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 5 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 2 sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și  o sancțiune contravențională la  O.U.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, fiind confiscate bunuri în valoare de aproximativ de 200 lei.

La data de 06.12.2017, între orele 12:00 – 14:00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secția 2 Poliție, au acționat în sistem integrat, în colaborare cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca și cu polițiști locali din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, pe raza de competență, în principal în zona piețelor agroalimentare și a străzilor adiacente, în scopul descurajării comiterii de infracțiuni stradale și creșterii vizibilității Poliției și a celorlalte forțe de ordine, în zonele cu risc criminogen, cu accent pe prevenirea deținerii și comercializării de materiale pirotehnice.

Acțiunea a avut un caracter preponderent preventiv. Au fost folosiți și doi câini specializați în detectarea produselor pirotehnice și a produselor din tutun.

Pe parcursul acțiunii au fost verificate persoane și vehicule, pentru a se stabili dacă au săvârșit infracțiuni ori posedă/ transportă substanțe interzise cu efect psihotrop ori materiale pirotehnice, fiind constatate un număr de 12  abateri contravenționale, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 3.500 de lei.

 

Tigarete ridicate de polițiști în vederea confiscării

La data de 13.12.2017, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Turda,  au desfășurat pe raza municipiului o serie de activități pentru prevenirea si combaterea activităților comerciale ilicite cu tutun și țigări.

Cu această ocazie, în piața agroalimentară centrală din municipiul Turda, au fost găsite 45 pachete cu țigarete care nu aveau timbru de marcaj pentru produse accizabile, conform legislației române.

Țigaretele, în valoare de aproximativ 600 lei, au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării, verificările continuând pentru stabilirea împrejurărilor în care au ajuns produsele din tutun în incinta pieței agroalimentare.

 

Infracțiuni rutiere

La data de 13.12.2017, ora 22:30, poliţiştii din cadrul Secţia 9 Poliţie Rurală Turda, au depistat pe DC82, de pe raza comunei Moldovenești, un autoturism răsturnat în șanțul de lângă acostament.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat conducătorul autoturismului, un bărbat de 46 ani din orașul Abrud, județul Alba, care a relatat faptul că în urma efectuării unei manevre de mers înapoi, a alunecat în șanțul de lângă acostament.

În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, acesta a indicat faptul că se afla sub influența alcoolului .

Având în vedere faptul că bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substante” și ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More