Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiuni cu efective mărite pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor de Covid-19

0 190

În urma unor acțiuni în sistem integrat, polițiștii sălăjeni au aplicat amenzi în valoare de peste 13 mii de lei.

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, începând din seara de 3 iulie poliţiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului vor verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, transmit cei de la IPJ Sălaj.

Astfel, se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, piețe și terase. Totodată, printre prioritățile  echipelor de verificare vor fi și mijloacele de transport în comun. De la începutul acțiunii și până sâmbătă dimineața, 4 iulie, la nivel județean au fost  verificate 62 de societăți comerciale.

Au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale. Din totalul sancțiunilor, patru au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat pentru care au fost instituite restricții, șase au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar trei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

De asemenea, alte 25 de sancțiuni au fost aplicate la regimul circulației rutiere și trei la Legea 61/1991, fiind constată și o infracțiune de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la suma de 13395 lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More