Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiuni de amploare, în miez de noapte, la Cluj-Napoca

0 87

În noaptea de 04/05.04.2019, pe raza teritorială a municipiului Cluj-Napoca – zona gării, autogării Beta și a cartierelor Gruia, Dâmbul Rotund și Iris – a fost organizată o acţiune punctuală în scopul prevenirii comiterii infracțiunilor de tâlhărie, furturilor din locuințe și societăți comerciale, a furturilor de telefoane mobile, genți și poșete, a infracțiunilor comise prin violență. De asemenea, s-a acționat pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, precum și în scopul reducerii riscului de producere a accidentelor rutiere.

La acțiune au participat 11 echipe formate din 14 polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secțiile 2, 3, 4, 5, Biroul Centru Universitar și Biroul Rutier. De asemenea, au participat 6 lucrători din cadrului Poliției Locale Cluj-Napoca și 6 jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj.

Acțiunea s-a desfăsurat, cu precădere, pe următoarele artere de circulație: strada Horea, strada Oașului, str. Căii Ferate, Corneliu Coposu, Giordano Bruno, Maramureșului, B-dul 21 Decembrie 1989 și Calea Dorobanților.

În cadrul acțiunii, au fost legitimate 64 de persoane și au fost controlate 37 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, s-au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Acțiune pentru prevenirea și combaterea traversărilor neregulamentare

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier, împreună cu Secțiile 1-7, au derulat o acțiune pentru prevenirea și combaterea traversărilor neregulamentare.

Traversarea neregulamentară continuă să fie una dintre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 97 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea regimului rutier. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere.

57 de pietoni, surprinși în traversări neregulamentare, au fost sancționați.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru responsabilizarea participanților la trafic.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More