Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere ale polițiștilor bistrițeni

0 64

La finalul săptămânii trecute, la nivel județean, polițiștii au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

În perioada 7-9 octombrie a.c., la nivel județean, polițiștii de la ordine publică și rutieră au desfășurat acțiuni preventive pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, precum și pentru prevenirea accidentelor de circulație.

Polițiștii rutieri au acționat pentru supravegherea și monitorizarea traficului rutier, pe principalele drumuri din județ, dar și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, precum și pentru sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Astfel, ca urmare a constatării unor abateri la regimul rutier, au fost reținute 25 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate în acest sfârșit de săptămână, au fost aplicate 534 de sancţiuni contravenționale, majoritatea ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancțiunilor este de 169.250 lei.

De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, pe Valea Budacului și Valea Someșului, ocazie cu care au fost constate și aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei și s-a confiscat cantitatea de 6,12 mc material lemnos.

Recomandările polițiștilor

Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, polițiștii vă recomandă să conduceți preventiv și să adaptați permanent viteza la condițiile de trafic.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză şi adaptării vitezei la condiţiile meteo și de drum, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More