Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiuni premergătoare sărbătorilor s-au lăsat cu amenzi usturătoare

0 104

Polițiștii s-au pus pe fapte mari înainte de sărbătorile de iarnă. Au efectuat verificări care s-au lăsat cu amenzi destul de substanțiale.

Reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud au transmis că Polițiștii Biroului pentru combaterea delictelor silvice, în colaborare cu secțiile de poliție rurală, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Rutier, Biroul Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud și cu sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere județene Bistrița-Năsăud, respectiv ai Direcției Silvice Bistrița-Năsăud au acționat în perioada 20 noiembrie – 20 decembrie pe raza județului pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea delictelor silvice, precum și pentru verificarea legalității comercializării și provenienței pomilor de Crăciun. 

Astfel au fost organizate 31 de acțiuni cu precădere pe drumurile publice, dar și în zona piețelor și a fondului forestier de pe raza județului. Cu această ocazie au fost constatate 6 infracțiuni de tăiere fără drept de arbori și au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale conform legii privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 61.000 de lei. Totodată, au fost ridicați în vederea confiscării 148,10 mc de material lemnos, 114 pomi de Crăciun și au fost indisponibilizate 3 mașini, toate în valoare totală de peste 82 000 lei

De asemenea, în perioada 19-20 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru combaterea și prevenirea evaziunii fiscale. Acțiunile au scopul de a verifica corectitudinea înregistrărilor pe casele de marcat precum și legalitatea comercializării produselor de sezon, verificarea provenienței mărfurilor și stabilirea realității provenienței mărfurilor comercializate.

În acest mod au fost efectuate controale şi verificări de specialitate la agenți economici și persoane fizice care desfășoară activități comerciale în urma cărora au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, dintre care 26 prevăzute de legea privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, în valoare totală de 90000 lei.

În cadrul acțiunilor au fost confiscați 15 pomi de crăciun, comercializați ilegal, în valoare totală de 750 lei. În același timp, au fost ridicate în vederea confiscării peste 450 de țigarete, în valoare de 345 lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More