Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii clujeni în şcoli

0 95

politie1

Poliţiştii clujeni desfăşoară activităţi preventive în vederea creşterii climatului de siguranţă în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă acestora. Scopul acestora este de a creşte gradul de siguranţă a elevilor, dar şi de a preveni victimizarea minorilor şi delincvenţa juvenilă.

Acţiunile sunt desfăşurate de poliţiştii de ordine publică, poliţiştii rutieri şi lucrători din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

În perioada 31 mai-06 iunie au fost desfăşurate activităţi preventive în 159 de unităţi de învăţământ din judeţul Cluj, la care au participat 5.539 de elevi.

Au fost abordate, în cadrul orelor de dirigenţie, aspecte privind prevenirea faptelor cu violenţă dintre elevi, a agresiunilor verbale, a consumului de stupefiante dar şi respectarea regulilor de circulaţie şi păstrarea ordinii şi liniştii publice.

La acţiuni au participat zilnic, în medie, 203 de efective. Poliţiştii clujeni vor continua activităţile pe această linie şi în săptămânile ce vor urma, până la finalizarea anului şcolar.

RECOMANDĂRI PENTRU ELEVI

-Să nu stea de vorbă cu persoane necunoscute şi să nu dea detalii despre adresa de domiciliu, atunci când sunt singuri.

-Dacă se simt urmăriţi, trebuie să meargă prin locuri intens circulate şi să ceară ajutorul unei alte persoane adulte, sau unui poliţist, dacă este în zonă.

-Să respecte regulile de circulaţie; să nu aibă bunuri de valoare asupra lor când merg la şcoală (bani, bijuterii, telefoane mobile);

-Să evite implicarea în diverse altercaţii şi fapte de violenţă cu alţi colegi, atât în incinta şcolilor, cât şi în afara acestora.

-Să evite anturajul persoanelor pe care nu le cunosc, precum şi consumul de băuturi alcoolice sau de substanţe stupefiante şi să nu îşi însuşească bunurile altor colegi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More