Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiuni și controale ale polițiștilor în Maramureș, în cadrul unei campanii cu efective mărite

0 132

Peste 120 de poliţişti maramureşeni au fost ieri la datorie şi au acţionat în baza unui plan elaborat la nivel naţional pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor şi pentru combaterea ilegalităţilor de orice gen.

În cadrul activităţilor desfăşurate pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică poliţiştii au constatat trei infracţiuni şi au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe la Legea nr. 61/1991.

Poliţiştii rutieri angrenaţi în activităţile preventiv-reactive desfăşurate sâmbătă, au avut ca obiectiv general creşterea siguranţei participanţilor la traficul rutier, iar eforturile lor de weekend au fost sigur remarcate de participanţii la traficul rutier local, inclusiv de cei peste 100 de conducători auto care ar fi scăpat de amenzi dacă ar fi respectat prevederile normelor rutiere, mai ales că 37 dintre sancţiuni au fost aplicate doar „grăbiţilor” zilei de ieri.

”Fatidic, treisprezecele de sâmbătă, a stricat karma a trei tineri care, discipoli ai lui Bachus, s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi a doi conducători auto ale căror permise de conducere au fost reţinute”, se arată în comunicatul IPJ Maramureș.

 

Şi poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi au fost în acţiune. Aceştia şi-au concentrat eforturile pentru combaterea contrabandei în trenurile de călători şi nu mică le-a fost mirarea când, în staţia Bocicoiu-Mare, un bărbat cu o vârstă respectabilă, a sărit din tren şi a rupt-o la fugă la vederea poliţiştilor. Acesta a fost prins iar motivul performanţei sale atletice a devenit astfel evident: avea asupra sa 140 pachete cu ţigări de contrabandă pe care, din cauza efectului nociv al acestora, nu ar fi vrut să le pună la dispoziţia poliţiştilor. În loc de ţigări sau un eventual profit, bărbatul s-a ales cu un dosar penal pentru contrabandă.
Şi două femei, una de 28 şi una 48 de ani, care se deplasau cu trenul pe relaţia Vişeu de Jos – Sighetu Marmaţiei, aşezate comod pe banchete, nu au apucat să schimbe impresii de călătorie pentru că poliţiştii au descoperit cauza confortului lor: 90 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană ascunse sub tapiţerii. Ţigările au fost confiscate, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

 

Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice au luat ieri urma unor materiale lemnoase fără provenienţă legală expediate de un operator economic din localitatea Ariniş şi le-au redirecţionat valoric spre bugetul statului, iar faţă de expeditor au luat măsuri de sancţionare contravenţională potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More