Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiuni silvice. Peste 33 mc de material lemnos, confiscați de polițiști

0 102

Ieri, 18 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice împreună cu polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului și cu sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Bistrița-Năsăud au efectuat controale atât în trafic, cât și la societăți comerciale, de pe Valea Bîrgăului, acțiunea având scopul de a combate delictele silvice.

În urma controalelor efectuate, au fost constatate și aplicate sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 11 000 lei.

Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 17,75 mc de material lemnos, în valoare de 6138 lei, deținut, respectiv transportat fără documente de proveniență legală.

***
La aceeași dată, polițiștii Postului de Poliție Bistrița Bîrgăului împreună cu organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Bistrița Bîrgăului au desfășurat o acțiune pentru combaterea delictelor silvice pe raza comunei.

Astfel în urma controalelor efectuate, a fost constatată și aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 6000 lei. De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării, cantitatea de 16,135 mc de material lemnos, în valoare de 2742,95 lei, deținut în curtea unei locuințe, fără documente de proveniență legală.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More