Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiuni zilnice ale polițiștilor în zona unităților de învățământ – FOTO

0 131

Poliţiştii rutieri acţionează zilnic în apropierea şcolilor, în zonele cu trafic aglomerat, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi elevii.

Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale comise în incinta ori în zonele adiacente şcolilor, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Poliţiştii de la prevenire şi cei de la proximitate organizează, în continuare, întâlniri cu elevii şi cadrele didactice din şcolile judeţului Cluj.

Pentru a preveni implicarea copiilor în accidente de circulaţie, polițiștii recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:

Să circule numai pe trotuare !
Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje !
Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora!
Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii !

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More