Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiunile polițiștilor din Maramureș în perioada Paștelui

0 50

 

Polițiștii au fost la datorie în județul Maramureș în ultimele zile în cadrul unor activități desfăşurate pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică şi pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere.

În perioada 02 – 06 mai, poliţiştii maramureşeni au desfăşurat acţiuni în scopul prevenirii şi combaterii evenimentelor rutiere, comerţului ilicit, furturilor de animale şi verificării legalităţii sacrificării şi comercializării animalelor. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 129 contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 24850 lei. De asemenea, au fost reţinute opt permise de conducere, două certificate de înmatriculare şi au fost ridicate în vederea confiscării 210 pachete cu ţigări.

Poliţiştii rutieri care s-au aflat la datorie în această perioadă au constatat şaisprezece infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, astfel: o infracţiune de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals (la Şomcuta Mare), o infracţiune de încredinţare a unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice de către o persoană care nu deţine permis (la Borşa), două infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are suspendat dreptul de a conduce (la Sighetu Marmaţiei şi Şomcuta Mare), două infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat (la Dragomireşti şi Baia Sprie), cinci infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului (la Dragomireşti, Vişeu de Sus – două, Ieud şi Şomcuta Mare) şi cinci infracţiuni de conducere fără permis (la Borşa, Recea, Săsar, Baia Sprie şi Gârdani). În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale.

Nu au respectat regulile de circulaţie şi au provocat accidente rutiere

În perioada 03 – 06 mai, în judeţul Maramureş au avut loc nouă evenimente rutiere soldate cu rănirea a douăsprezece persoane, patru dintre ele rămânând internate în spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Accidentele s-au produs în localităţile

Sighetu Marmaţiei, Baia Sprie, Buciumi, Răzoare, Groşii Ţibleşului, Crasna Vişeului şi Baia Mare (trei) pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie privind conducerea fără permis, sub influenţa alcoolului, cu viteză excesivă, neacordarea de prioritate şi neasigurarea la efectuarea manevrei de mers înapoi. Două dintre victime au fost copii, în vârstă de 3 şi 4 ani, care au traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure. În toate aceste cazuri poliţiştii continuă cercetările şi la finalizarea lor, în funcţie de cele constatate, vor propune măsuri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More