Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Activități de pază și securitate fără licență

0 155

În urma unor controale efectuate în ceea ce privește serviciile de pază și securitate s-a constatat că un bărbat efectua astfel de activități fără a deține licență. S-a întocmit dosar penal.

Polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică au acționat, la data de 3 februarie a.c., pe raza comunei Petru Rareș în baza Legii 333/2003 – privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Cu ocazia verificărilor efectuate la mai multe societăți comerciale de pe raza comunei, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5300 lei.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune flagrantă de desfăşurare de activități de pază fără atestat sau fără licență de funcționare. Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială din localitatea Ciceu-Mihăiești, polițiștii au surprins în flagrant delict un bărbat, de 39 ani care desfăşura  activități de pază și protecție, în scop comercial, fără a deține atestat ori licența de funcționare prevăzute de lege in domeniu, această activitate fiind remunerată de către administratorul societății în cauză.

 

S-a întocmit dosar penal pentru desfășurarea în scop comercial de activități de pază sau protecție, de proiectare, producere, instalare și întreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licență de funcționare prevăzută de lege.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.