Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Activități desfășurate de ISU CLUJ pe perioada Festivalului UNTOLD

0 51

În perioada 04–08 august, pe durata desfăşurării festivalului de muzică „Untold”, nu au fost sesizate incidente majore pe linia situațiilor de urgență, de natură să afecteze activitățile derulate în cadrul acestuia.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, premergător și pe timpul festivalului inspectorii de prevenire din cadrul ISU Cluj au desfășurat acțiuni preventive pentru înlăturarea potențialelor cauze generatoare de situații de urgență în locurile în care s-a desfășurat evenimentul cu public numeros.

Totodată, pompierii clujeni, în colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, au luat toate măsurile necesare, fiind asigurate prezența, vizibilitatea și disponibilitatea echipajelor în teren. În zona de desfășurare a concertelor au fost concentrate mai multe echipaje mixte SMURD (personal medical, paramedici voluntari și paramedici-pompieri), respectiv de stingere a incendiilor.

Pe toată durata desfăşurării evenimentului, ISU şi UPU-SMURD Cluj au activat Punctul Medical Avansat (spital mobil) în interiorul zonei în care s-a desfășurat festivalul, iar, zilnic, circa 150 de pompieri-salvatori, alături de medici, asistenți și paramedici voluntari, au fost mobilizați pentru a răspunde în cazul producerii unor incidente negative.

În cele patru zile, echipajele din Punctul Medical Avansat și cele mobile formate din pompieri și personal medical au acordat asistență medicală de urgență unui număr de 1640 de persoane. Dintre persoanele asistate, doar 35 au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate, celelalte reprezentând afecţiuni minore, gestionate pe loc de către medici și pompieri.

Pe timpul concertelor, în proximitatea locului de desfășurare au fost mobilizate trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple (ATPVM), o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD, două ambulanțe de prim ajutor medical SMURD, o autospecială de intervenție la accidente colective și catastrofe, un punct medical avansat și un punct de comandă mobil.
În această perioadă, nu au fost sesizate situaţii care să impună intervenţia patrulelor mobile de prevenire şi stingere a incendiilor din perimetrul festivalului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More