Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Activități în forță ale autorităților bistrițene în ceea ce privește starea drumurilor din județ

0 123

În ultimele 24 de ore autoritățile bistrițene au intervenit cu utilaje și personal pentru a menține, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile, fluiditatea circulației pe drumurile județene și naționale.

În ultimele 24 de ore utilajele de deszăpezire au intervenit pentru curățirea drumurilor din județul Bistrița-Năsăud. Conform comitetutului județean pentru situații de urgență acțiunile au inclus:

  • 5 utilaje de deszăpezire care au folosit aproximativ 57 tone material antiderapant pentru curățirea drumului național DN 17 în zona Piatra Fântânele;
  • 3 utilaje de deszăpezire cu 18 tone de material au acționat pentru curățirea drumului DN 17 C – Dealul Ștefăniței;
  • 2 utilaje cu 6 tone material antiderapant au intervenit pe DN 17 D – Rodna, pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic;
  • În localitățiile Năsăud și Salva 4 utilaje au utilizat 12 tone, respectiv 26 tone material antiderapant, iar în zona Tiha Bârgăului s-au montat parazăpezi;
  • Pe raza Municipiului Bistrița utilajele au acționat cu 37 tone material antiderapant, în Beclean 2 utilaje au utilizat 14 tone pentru curățirea carosabilului, iar în Teaca 12 tone;
  • La nivelul drumurilor județene au intervenit 19 utilaje cu 328 tone antiderapant.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență face următoarele recomandări tuturor participanților la trafic:

– dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

– totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe.

– în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. În aceste condiţii se recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

–  curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

– acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie sau ninsoare, când din sensul opus se apropie alte vehicule.

Totodată, se recomandă informarea cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi să vă echipaţi maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă!

Nu în ultimul rând pietonii sunt sfătuiți să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More