Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Activități religioase și culturale la Penitenciarul Gherla, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

0 41

PenitenciarulGherla (2)

În perioada sărbătorilor de iarnă, în cadrul Penitenciarului Gherla, sunt organizate o multitudine de activităţi religioase și cultural-artistice, în care sunt implicate persoanele private de libertate, cu scopul de a cultiva un comportament bazat pe generozitate şi dragoste faţă de semeni, precum și de a stimula creativitatea și lucrul în echipă.

Crearea unei atmosfere de sărbătoare în spaţiul de deţinere se realizeză prin concerte de colinde specifice sărbătorii Crăciunului, susținute atât de persoane private de libertate cât și de reprezentanți ai societății civile, prin acțiunea de împodobire a Pomului de Crăciun și prin oferirea unor daruri de către reprezentanții diferitelor organizații neguvernamentale, deținuților necăutați de familii.

În această perioadă, preotul capelan al Penitenciarului Gherla, pe lângă oficierea slujbelor religioase și a susținerii programelor moral-creștine cu persoanele private de libertate, a organizat un cor de colindători cu copii ai personalului, care cu sprijinul organizațiilor sindicale a lucrătorilor de penitenciare, au susținut un program de colinzi la sediul penitenciarului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More