Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Actorul maramureșean Mircea Anca s-a stins din viață la vârsta de 55 de ani

0 41

Actorul Mircea Anca a murit sâmbătă, la vârsta de 55 de ani, informează Teatrul Național București într-un comunicat de presă.

Teatrul Național ‘I.L.Caragiale’ din București anunță cu imensă tristețe despărțirea prematură, după o lungă și curajoasă luptă cu o boală necruțătoare, de colegul nostru Mircea Anca, actor de teatru, de film și televiziune, regizor și profesor”, se arată în documentul citat.

„A iubit și a fost iubit. Om luminos, mereu plin de speranțe, va fi mereu un exemplu. Suntem alături de soție, colega noastră Iuliana Moise și de fiul lor, tânărul regizor Mircea Anca Jr.”, mai menționează reprezentanții Teatrului Național din Capitală, citați în comunicat.

Mircea Anca s-a născut la 10 iunie 1960, în comuna Fărcașa, județul Maramureș. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, București, specializarea „Actorie”, promoția 1989, iar în 2003, a absolvit specializarea „Regie de Teatru” a aceleiași academii de artă.

La Teatrul Național din București a interpretat roluri în spectacole regizate de artiști precum Radu Penciulescu, Alexandru Tocilescu, Alexander Hausvater și Andrei Șerban.

Ca regizor a pus în scenă numeroase piese, între care: „Plicul” de Liviu Rebreanu, „Cu ușile închise” de Jean Paul Sartre și „Emigranții” de Slawomir Mrozek. De asemenea, a jucat în filme precum „Hotel de lux”, de Dan Pița (1992), „Kilometrul 36”, de Anghel Mora (1989), „Maria și marea”, de Mircea Mureșan, (1988) și „Moromeții”, de Stere Gulea (1988).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More