Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acuzații de MALPRAXIS la Baia Mare. O femeie din Sălaj operată la piciorul sănătos

0 138

spital judetean baia mare

Șeful Secției de Ortopedie a Spitalului Județean din Baia Mare, Radu Dragoș, este acuzat de malpraxis de rudele unei paciente de 85 de ani, care a fost operată la un picior sănătos.

Pacienta a căzut în casă la finalul lunii octombrie și și-a rupt piciorul stâng. Internată de urgență în spital, femeia a trecut prin toate procedurile spitalicești, i s-a făcut o radiografie, care a demonstrat o fractură la piciorul stâng.

Trimisă în sala de operație pe masa doctorului Radu Dragoș, femeia s-a trezit cu o tijă metalică în piciorul drept. Nepoata bătrânei, Mihaela Mihalea, și-a dat seama că bunica ei a fot operată la piciorul sănătos.

„În 30 octombrie a intrat în operaţie, a fost primul pacient al doctorului Dragoş. După două ore, medicul a urcat pe secţie şi mi-a spus că operaţia a fost realizată cu succes. Au dus-o în salon şi au început pregătirile post-operatorii. Vineri dimineaţa a fost văzută de către medici, iar sâmbătă la prânz am venit la bunica şi mi s-a spus să fac exerciţii cu ea, ca să nu se piardă progresul făcut până atunci. A fost prima dată când am ridicat pătura şi am verificat şi am văzut că era operată la piciorul drept. Am sunat familia şi toată lumea îşi aducea aminte de piciorul stâng că trebuia operat. Mi-am dat seama atunci că ceva nu este în regulă şi am cerut să fie verificat totul”, a declarat Mihaela Mihalea, citată de Adevărul.ro.

De ”minunea” făcută și-a dat apoi seama și ortopedul Radu Dragoș, care a băgat-o iar pe femeie în sala de operație. Din a doua încercare, doctorul a nimerit piciorul care trebuie și i-a reușit și operația.

Nepoata pacientei nu vrea însă să lase lucrurile așa și a depus o plângere de malpraxis împotriva medicului la Colegiul Medicilor, dar și o plângere la Parchet. Spitalul Județean din Baia Mare a deschis o anchetă în acest caz, fiind audiați toți angajații unității spitalicești implicați în prima operație.

„Este vorba despre o eroare medicală pe care dr. Radu Dragoş a recunoscut-o şi regretă ce s-a întâmplat. În data de 5 noiembrie o pacientă a sesizat acest caz, cazul fiind petrecut săptămâna trecută joi. Noi am demarat încă de la începutul săptămânii acesteia procedurile legate de derularea unei anchete interne şi sesizarea Consiliului de Etică a Spitalului Judeţean. Care probabil mai departe va sesiza Colegiul Medicilor privind acest caz. În data de 5 noiembrie am fost sesizaţi pentru monitorizarea unei paciente, monitorizări pe care oricum le facem. Vizavi de medicul Radu Dragoş există proceduri legale, există proceduri interne care s-au demarat încă de la începutul săptămânii. Vreau să fac precizarea că familia a fost de acord ca acest caz să fie preluat în continuare tot de medicul Radu Dragoş. Pacienta are 85 de ani, este sechelară AVC, colaborează destul de greu. Eroarea se poate înţelege până la un punct”, a explicat managerul Spitalului Judeţean, ec. Sorina Pintea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More