Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acuzații de malpraxis la Bistrița. Un pacient s-a trezit fără un rinichi

0 562

Un pacient bistrițean acuză că a fost lăsat fără un rinichi în urma unei operații care viza extirparea unei pietre de la rinichi.

Conform adevarul.ro un bistrițean care a trecut, în mai 2017, printr-o operație de extirpare a pietrei de la rinichi, acuză de malpraxis medicul care l-a operat.

Acesta a afirmat că i-a fost scos un rinichi, deși el se programase pentru o simplă operație laparoscopică. De asemenea bărbatul susține că i-ar fi dat medicului 27 de milioane și un ceas. Se pare că în timpul operației medicul ar fi secționat vena renală. Timp de trei ore s-a încercat stoparea hemoragiei, după care a apelat la soluția finală și anume extirparea rinichiului.

Pacientul a descoperit faptul că a rămas fără rinichi, a doua zi, de la anestezist, și că în loc de o operație laparoscopică i s-a făcut una manuală cu o incizie de 30 de centimetri. Același bărbat a afirmat și că ar fi făcut icter mecanic din cauza medicamentației prescrise greșit.

Deocamdată, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa nu a început o anchetă în acest sens, aşteptând rezultatele Colegiului Medicilor, susține adevărul.ro.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.