Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acuzații de malpraxis la Bistrița. Un pacient s-a trezit fără un rinichi

0 580

Un pacient bistrițean acuză că a fost lăsat fără un rinichi în urma unei operații care viza extirparea unei pietre de la rinichi.

Conform adevarul.ro un bistrițean care a trecut, în mai 2017, printr-o operație de extirpare a pietrei de la rinichi, acuză de malpraxis medicul care l-a operat.

Acesta a afirmat că i-a fost scos un rinichi, deși el se programase pentru o simplă operație laparoscopică. De asemenea bărbatul susține că i-ar fi dat medicului 27 de milioane și un ceas. Se pare că în timpul operației medicul ar fi secționat vena renală. Timp de trei ore s-a încercat stoparea hemoragiei, după care a apelat la soluția finală și anume extirparea rinichiului.

Pacientul a descoperit faptul că a rămas fără rinichi, a doua zi, de la anestezist, și că în loc de o operație laparoscopică i s-a făcut una manuală cu o incizie de 30 de centimetri. Același bărbat a afirmat și că ar fi făcut icter mecanic din cauza medicamentației prescrise greșit.

Deocamdată, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa nu a început o anchetă în acest sens, aşteptând rezultatele Colegiului Medicilor, susține adevărul.ro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More