Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acuzații de mită și abuz în serviciu în cazul unor lucrări la Cojocna. Trei directori Romgaz, urmăriți penal

0 67

Procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureș al DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de trei foști directori din cadrul Societății Naționale a Gazelor Naturale (SNGN) Romgaz – sucursala Târgu Mureș, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 2,6 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi, Pantelimon Avram, la data faptelor director al sucursalei din Târgu Mureș a SNGN Romgaz, este cercetat pentru luare de mită și instigare la abuz în serviciu, în timp ce Sergiu Victor Banu și Gheorghe Matei, la data faptelor director tehnic, respectiv director adjunct-producție, sunt cercetați pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Din ordonanțele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:

În cursul anului 2011, S.N.G.N. Romgaz SA – Sucursala Tîrgu Mureș a organizat o licitație publică ce avea ca obiect implementarea proiectului ”Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în locația Cojocna, jud. Cluj”, fiind declarată câștigătoare o asociere formată din  trei societăți comerciale.

În acest context, suspectul Avram Pantelimon, în calitate de director sucursală în cadrul S.N.G.N. Romgaz SA – Sucursala Tg. Mureș, a primit de la reprezentantul uneia dintre firmele câștigătoare a licitației suma de 60.000 de euro pentru a accepta recepția unui echipament (motogenerator) cu toate că acesta nu corespundea cerințelor stabilite în documentaţia de atribuire şi în oferta tehnică anexă la contract.

De asemenea, suspectul Avram Pantelimon, în aceeași calitate, alături de ceilalți doi suspecți, în calitate și de membri ai comisiei de recepție a lucrărilor, a semnat un document (minută) privind modalităţile de recepţie a echipamentelor de producere energie electrică aferentă, în baza căruia a fost efectuată recepția echipamentului menționat mai sus.

Procedând în această manieră, suspecții au creat un prejudiciu  S.N.G.N. ROMGAZ SA de 2.620.250 lei, echivalent cu contravaloarea achitată pentru  echipamentul respectiv.

Suspecților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

DNA mai precizează că în dosar se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Pantelimon Avram a fost deja trimis în judecată de procurorii anticorupție în anul 2016, într-un dosar în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More