Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acuzaţii din jaful de la Banca Transilvania condamnaţi la câte 10 ani de închisoare

0 356

banca transilvania cluj jefuita in 2009 mfax-40367

Cei doi tineri acuzaţi de comiterea jafului de la o sucursală din Cluj a Băncii Transilvania, în februarie 2009, au fost condamnaţi, vineri, la câte zece ani de închisoare cu executare, sentinţa nefiind definitivă.

Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu au fost judecaţi pentru tâlhărie, după ce ar fi intrat în filiala Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, de unde au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro, lovind paznicul cu un pistol, iar pe o casieră cu pumnii şi picioarele.

Avocatul celor doi, Tiberiu Ban, a declarat corespondentului MEDIAFAX că sentinţa va fi atacată cu recurs, acesta urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 13 februarie 2009, o filială a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca a fost jefuită, iar hoţii au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro. Două persoane înarmate, care purtau cagule, au intrat în bancă, l-au lovit pe paznic cu un pistol, iar pe o casieră cu pumnii şi picioarele. Banii au fost furaţi din casierie, anchetatorii constatând că nu s-a tras niciun foc de armă.

Presupuşii autori ai jafului au fost prinşi, în 19 ianuarie 2010, în urma unor percheziţii făcute de echipaje ale IPJ Cluj şi ale Direcţiei de Operaţiuni Speciale ale Poliţiei. Cei doi suspecţi, Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu, au fost reţinuţi în aceeaşi zi şi ulterior arestaţi preventiv, ei fiind trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru tâlhărie.

În mai 2011, ei au fost eliberaţi. Instanţa a decis atunci înlocuirea măsurii arestării preventive a lui Andrei Hosu şi Bogdan Baciu, cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Totodată, cei doi au fost obligaţi să se prezinte în faţa anchetatorilor ori de câte ori erau chemaţi şi să nu ia legătura cu alte persoane implicate în cauză, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

Procesul s-a judecat la Tribunalul Cluj.

La jumătatea lunii martie 2012, unul dintre tineri, Andrei Hosu, a fost condamnat la 17 ani de închisoare cu executare, iar Bogdan Baciu a fost achitat.

Sentinţa a fost atacată cu apel de Andrei Hosu şi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, iar decizia Curţii de Apel Cluj de vineri vine în urma acestui apel.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More