Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acuze de constituire a unui grup infracțional organizat la Salina Turda

0 1.049

Acuze grave se ridică la adresa unor persoane care sunt implicate în activitatea Salinei Turda. USR Cluj a făcut un denunț către DNA.

În decursul zilei de ieri, 25 iulie 2019, Cătălin Sălăgean, președinte USR Cluj a depus, în numele filialei, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, un denunț cu privire la faptele de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și înșelăciune împotriva a trei persoane, transmit cei de la USR. Denunțul este îndreptat către Baciu Maria Simona, fosta directoare a Salinei Turda, Moldovan Adrian Petru, consilier local ALDE Turda și Popa Ioana Andreea, concubina consilierului local ALDE Turda.

Faptele celor trei, semnalate de presa locală din Turda, au adus un grav prejudiciu Salinei Turda, un important obiectiv turistic de interes național și internațional. Prejudiciul  material este cauzat de modul defectuos în care au fost comercializate, cu implicarea persoanelor denunțate, produsele cosmetice vândute în cadrul magazinului de suveniruri din incinta Salinei Turda, afirmă cei de la USR.

Totodată denunțul este însoțit de o serie de documente privind înființarea a 3 societăți comerciale prin intermediul cărora produsele au fost importate, reambalate și apoi vândute Salinei Turda pentru a fi comercializate în magazinul de suveniruri din incinta obiectivului turistic, înregistrarea mărcilor de cosmetice utilizate cât și registrul achizițiilor publice directe realizate de Salina Turda.

Modul în care societățile comerciale implicate au fost înființate, legăturile lor de afaceri, proveniența neclară a produselor cosmetice comercializate, nerespectarea normelor privind importul, producerea, ambalarea și comercializarea produselor cosmetice ridică semne de întrebare serioase cu privire la legalitatea faptelor și respectarea reglementărilor în vigoare cu privire la calitatea produselor cosmetice, mai spun cei de la USR.

USR Cluj consideră că este o datorie civică și un act de responsabilitate să aducă în atenția instituțiilor abilitate faptele care prezintă semne clare de încălcare a legii. Este obligația legală a acestor instituții să cerceteze și să îi tragă la răspundere pe cei care încalcă legea și aduc prejudicii statului român. Tăcerea și toleranța față de încălcarea legii sunt parte din lungul drum care a dus corupția din România la cote extreme, afectând negativ calitatea vieții tuturor românilor, aducând grave prejudicii statului român și erodând încrederea cetățeanului în instituțiile statului, au încheiat reprezentanții USR.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More