Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acuze de înșelăciune la Dej. A plătit termopanele, dar nu le-a mai primit

1 724

Un cititor al site-ului Someșeanul.ro a transmis pe adresa redacției o sesizare cu privire la un caz în care este implicat de mai bine de un an de zile. Acesta acuză un om de afaceri din Gherla, dar și o firmă cu sediul în Dej de faptul că nu i-a livrat produsele și serviciile pe care le achitase deja.

Redăm mai jos scrisoarea cititorului nostru, cu mențiunea că stăm la dispoziția persoanelor implicate pentru publicarea unui eventual drept la replică.

”Mă numesc Peter Alin, cu domiciliul în Cluj-Napoca.
Vă scriu în legătura cu o situație ciudată în care mă aflu de un an de zile.
În data de 17 iulie 2015 am încheiat un contract la magazinul din Dej al firmei Fenesterplast SRL (pe Dealul Florilor aproape de magazinul Termotec) în urma căruia trebuiau confecționate și montate 3 geamuri și o ușă tâmplărie PVC. Prețul produselor a fost achitat integral urmând ca produsele să fie livrate și montate în săptămâna 31 a anului în curs (factura a fost încheiată pe numele soției mele).
După expirarea termenului, am încercat să contactez firma și reprezentatul firmei, Iulius Liszicsan. Am constatat că magazinul a fost închis fără a lăsa orice informație și de asemenea respectiva persoana nu mai răspunde la telefon. În situația mea se aflau mai multe persoane din Dej și Gherla (firma a mai avut un magazin în Gherla).
 După ce am încercat să investighez singur, deoarece poliția se pare că nu e capabilă, am constatat următoarele: numitul Iulius Liszicsan a schimbat administratorul firmei numindu-l pe fiul său și în momentul acesta vrea să vândă firma unei alte persoane. Hala de producție se află în localitatea Iclod, nr. 1A, jud Cluj. Am fost de câteva ori acolo încercând sa îl găsesc, fără nici o șansă. 
După un timp am dat de domnul Liszicsan, care în prezent e director la Termotec, firmă la care, coincidență sau nu, am reușit până la urmă să fac termopanele. Și mai ciudat este însă cum o firmă ca Termotec angajează o persoană ca aceasta. Am informat și la Termotec dar se pare că nu e nimeni interesat de factura și nesimțirea acestui domn. 
Deși am făcut reclamație la protecția consumatorului și poliție nu s-a întâmplat nimic. În urma plângerii la parchetul Dej, a fost trimis dosarul la poliția economică și după 6 luni s-a dat neînceperea urmăririi penale. În cele din urmă am fost nevoit să dau în judecată firma și probabil va mai dura un an procesul, dacă nu se desființează firma între timp.
Ce este cel mai ciudat este cum este posibil ca un infractor dovedit să poată deschide o firmă și să comită aceleași infracțiuni fără ca cineva să se sesizeze. Am constat că numitul Iulius Liszicsan, fost administrator al firmei Lissim, condamnat cu un an cu suspendare pentru dare de mită, are o serie de procese pentru evaziune fiscală și înșelăciune, dar absolut nimeni nu intervine în momentul când își deschide o altă firmă și procedează la fel.
Mă întreb ce fel de țară e asta în care cineva îți ia banii și fără nici o justificare dispare, iar instituțiile statului nu fac nimic. În situația mea se mai află și alte persoane din câte știu. Probabil mai sunt persoane înșelate care nu au dat de respectabilul domn, pot să îl găsească la Termotec. Partea comică e că acest domn este membru al fundației Rotary Gherla, deci este un om care face donații din banii înșelaților și, vezi Doamne, e bine văzut în societate. V-am scris acest mail mai mult pentru persoanele păgubite, care, posibil, sunt în aceeași situație și pentru a afla mai multe despre acest domn așa de respectat în zona Dejului.”
În replică la cele transmise de cititorul nostru, conducerea Club Rotary Gherla ne-a transmis următorul comunicat:
”În urma articolului publicat în data de 22-07-2016 referitor la activitatea domnului Liszicsean Iulius, vă comunicăm că acesta nu mai face parte din Clubul Rotary Gherla, retrăgându-se la începutul anului 2015. Activitățile și proiectele Clubului nostru se desfășoară în conformitate cu statutul și regulamentul Rotary, cu respectarea strictă a normelor legale.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. A spune

  „In paralel, la Judecatoria Gherla s-a judecat dosarul penal impotriva lui Iulius Liszicsan, care a fost acuzat de Administratia Nationala a Finantelor Publice (ANAF) prin DGFP Cluj de evaziune fiscala, conform prevederilor Legii nr.87/1994 si Legii nr. 241/2005. La data de 24.02.2012, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de un an de inchisoare, cu suspendare conditionata ” (fereastra.ro)

  Ce intelegem din raspunsul rotary club?
  – 3 ani de zile au avut ca membru un condamnat pentru evaziune fiscala?
  – brusc in 2015 exact inainte de cele semnalate, domnul Iulius plictisit de actele de caritate renunta la statutul de membru, putand sa revina oricand in club
  – desi nu mai era membru de mai bine de un an el continua sa figureze pe situl clubului pana la cele semnalate

  In ceea ce priveste firma termotec, banuiesc ca era cerinta pentru postul de director si aceasta condamnare se considera experienta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More