Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acuze de plagiat. UBB Cluj va analiza lucrarea de doctorat a ministrului Bode

0 329

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că iniţiază procedura de analiză a tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode.

Potrivit sursei citate, „până la această dată, UBB nu a primit nicio sesizare de suspiciune a încălcării eticii academice în ceea ce priveşte teza discutată, demersul fiiind unul intern, rezultat în urma autosesizărilor pornind de la informaţiile apărute din spaţiul public”.

„UBB a luat notă de discuţiile din spaţiul public legate de teza de doctorat a domnului ministru Lucian Bode, iniţiind procedura de analiză. Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a luat notă de discuţiile din spaţiul public legate de teza de doctorat a domnului ministru Lucian Bode, iniţiind procedura de analiză a acesteia. În numele rigorii academice şi al transparenţei, facem următoarele precizări: (1) La solicitarea conducătorului de doctorat, prof. univ. dr. Adrian Ivan, am extins procedura de analiză a tezelor din perioada 1990-2016 şi la această teză din anul 2018. Deşi procedura internă a fost demarată ca urmare a solicitării ministerului pentru tezele din 1990-2016, nu există restricţii de a o extinde şi la teze publicate înainte de 1990 sau după 2016. În acestă analiză se vor include toate informaţiile disponibile până în prezent. Dacă în urma acestei analize vor rezulta suspiciuni de încălcare a eticii academice, acestea vor fi mai departe analizate de Comisia de Etică a UBB, urmând procedurile interne şi naţionale”, se arată în comunicatul transmis de UBB.

De asemenea, universitatea clujeană reaminteşte, în comunicat, că instituţia naţională responsabilă de analiza suspiciunilor etice asupra tezelor de doctorat este Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), „ale cărei decizii transcend deciziile oricăror instanţe din universităţi”. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More