Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

EXCLUSIV: Acuze de ucidere din culpă la adresa medicilor. Un bărbat din Zalău a murit la câteva zile după ce a fost externat

0 142

Un caz deosebit de grav ne-a fost semnalat de către o cititoare a site-ului Someșeanul.ro. Prin intermediul unei scrisori trimise pe adresa redacției, femeia ne povestește chinurile prin care a trecut tatăl acesteia în urma unui accident de mașină și a unor intervenții chirurgicale suferite la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca.

Bărbatul a fost transferat apoi la Zalău, iar de aici a fost externat, decedând patru zile mai târziu. Redăm mai jos, integral, scrisoarea cititoarei noastre.

”În data de 03.08.2015, tatăl meu, Chiorean Alexandru, 53 ani și 7 luni, din loc. Zalău, jud. Sălaj a suferit un accident rutier în comuna Baciu, jud. Cluj.

În urma apelului efectuat la 112 de către un martor, a fost preluat de o autospecială SMURD și transportat la UPU Cluj-Napoca.

S-a efectuat examenul CT de coloană dorso-lombară, în urma căruia s-a constatat fractură de vertebre toracice. A fost transportat la Clinica de Neurochirurgie Cluj.

Diagnostic principal: traumatism vertebro-medular cu interesare mielică incompletă, post accident rutier. Fractura-luxație corp vertebral D11.

A suferit 2 intervenții chirurgicale, în urma primei formându-se un hematom intercanalar.

În data de 13.08.2015 s-a confirmat o infecție cu Clostridium Difficile, deoarece prezenta scaune diareice. A fost mutat la terapie intensivă și avea picioarele foarte umflate.

Înainte să iasă de la terapie intensivă, nu mai prezenta scaune diareice.

Se dorea transferul tatălui meu la Zalău, orașul de domiciliu, însă mama noastră a intervenit telefonic și a insistat să fie tratat în Clinica de Neurologie din Cluj. În 19.08.2015 a fost mutat la Neurologie (pavilionul 2). Între timp, apar din nou scaunele diareice.

Am primit informația că „nu există nici o reținere să nu înceapă procedurile de recuperare”.

Duminică, 23.08.2015, picioarele i s-au mai desumflat. Diareea a persistat în majoritatea zilelor. Ulterior, salonul 2, cel în care se afla tatăl meu, a fost pus în stare de carantină. Era singur în salon.

S-a insistat a nu fi transferat la Zalău, însa doctorul a spus: „nu mai pot să îl țin că îmi închide toată secția„.

În 25.08.2015 a fost contactat telefonic dr. neurolog din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, pentru a se asigura că pacientul poate fi transferat și preluat de către dânsul.

În data de 26.08.2015 este efectuat transferul la Zalău.

Starea pacientului la externare: ameliorat. Evoluția pacientului: favorabilă.

Dr. din Zalău a dorit sa îl externeze chiar după prima zi de spitalizare, însă am reușit să discutăm cu dânsul ca tatăl meu să rămână internat.

Dr. nu a mai oferit nici o informație și nu a colaborat aproape deloc când i s-au cerut detalii despre starea pacientului. Era foarte ocupat și oarecum stresat când încercam să vorbim cu el.

Dorind externarea pacientului, susținând că este necesară externarea și abia la 2 zile după externare va putea ajunge la centrul Acasă, aceasta fiind procedura, dl dr. a fost rugat de către tatăl meu să îl mai țină 4 zile în spital, până când ajungea mama mea.

Tatal meu: ”Dl. dr vă rog să mă mai țineți puțin în spital până când ajunge soția mea, că băiatul e singur acasă”.
Dr. : „Nu negociez nimic!” și a închis ușa salonului.

În 11.09.2015 a fost externat fără recomandare pentru îngrijiri medicale la domiciliu, deși el era imobilizat la pat.
A fost transportat până în apartament de către fratele meu, cu ajutorul celor 2 colegi de serviciu și cu șoferul ambulanței (singurul cadru medical prezent), cu o targă de pânză, având dificultăți în a-i asigura stabilitatea și siguranța coloanei vertebrale.

Decesul tatălui meu a fost constat în data de 15.09.2015, orele 14:40, cauza morții fiind suspectă.

În data de 17.09.2015 a fost efectuată autopsia, la care au luat parte: 2 medici legiști, 2 procurori și un agent criminalistică.

În urma autopsiei s-a constatat cauza decesului:
a) cauza directă: Trombembolie pulmonară
c) Boala sau bolile inițiale, care au declanșat stările înscrise la pct a), care constituie cauzele determinate, respectiv decesul:
Stare după fractura cominutivă de corp vertebral D 11, operată și complicată cu discita septica.
Moarte violentă.

someseanul-caz pacient decedat zalau (4)

Așa își încheie scrisoarea o fiică disperată, care pune pe seama incompetenței doctorilor decesul tatălui ei. Femeia spune că medicii se fac vinovați de ”ucidere din culpă medicală”, că tatăl ei n-ar fi trebuit externat și trimis acasă în starea critică în care se afla.

”Am mare nevoie de ajutor, știu ca este un caz greu și trebuie mediatizat.
Din păcate, în România, un profesor care face niște poze unor eleve, este demis din funcție, iar doctorii care neglijează pacienții, își practică în continuare meseria.
Provin dintr-o familie simplă, nimeni nu ma „ajută”, dar voi lupta până la capăt.
Cel puțin, justiția e de partea mea. Deocamdată”, mai spune cititoarea noastră.

Redacția Someșeanul.ro este la dispoziția instituțiilor sau persoanelor vizate de acest material, în cazul în care doresc publicarea unui drept la replică.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More