Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acuze la Cluj: Studenții din Hașdeu, mituiți cu 50 de lei pentru a pune ștampila pe Victor Ponta

1 418
frauda-vot-presedinte
FOTO: Ziarul Clujean

Mai mulți studenți din Cluj-Napoca au postat încă de dimineață pe paginile unei rețele de socializare mesaje prin care își îndeamnă colegii să nu-și vândă votul la alegerile prezidențiale.

Pe Facebook au apărut mesaje prin care studenții reclamă faptul că în campusul Hașdeu se oferă 50 de lei celor care au votat cu Victor Ponta, pentru a intra în posesia ”premiului” aceștia fiind nevoiți să prezinte o fotografie cu buletinul de vot.

“În Haşdeu se oferă 50 de lei pentru un vot cu Ponta. Există o listă în Haşdeu unde te înscrii şi fotografiezi totul. La final îţi iei banii. Nu e corect”, a declarat un student pentru Ziarul Clujean.

CITIȚI ȘI: ROMÂNII ÎȘI ALEG PREȘEDINTELE – Află tot ce se întâmplă astăzi: incidente electorale, sondaje, rezultate exit-poll

Pe unul dintre grupurile de Facebook dedicate Campusului Hașdeu din Cluj-Napoca, alți studenți își îndeamnă colegii să nu se lase cumpărați pentru 50 de lei și să voteze corect, cum îi îndeamnă conștiința.

Contactat pentru a comenta aceste acuzații, purtătorul de cuvânt al PSD Cluj, Horia Nasra a declarat pentru sursa citată că ”Sunt niște neadevăruri şi PSD nu are legătură cu aşa ceva.

”Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii conform cărora în zona Complexului Studenţesc Haşdeu, mai mulţi studenţi au fost ademeniţi cu suma de 50 de lei pentru a vota cu candidatul Victor Ponta, existând chiar liste pe care studenţii s-au putut înscrie, reprezentanţii ACL Cluj au formulat o sesizare telefonică la numărul de urgenţă al Poliţiei, 112, prin care s-a solicitat deplasarea unui echipaj în locaţia amintită mai sus, pentru a verifica veridicitatea acestor informaţii”, spun reprezentanții ACL, prin intermediul unui comunicat de presă.

Reprezentanții PSD spun, însă, că liderii ACL ar fi cei care ar încerca să cumpere voturile studenților. ”PSD Cluj-Napoca atrage atenția opiniei publice asupra dezinformărilor promovate de partidele de dreapta din Cluj-Napoca, membrii acestora ajungând în situația penibilă a hoților care strigă hoții! În ultimele două ore mai mulți studenți din Cluj-Napoca au sesizat faptul că membrii ai partidelor de dreapta mobilizează studenții la vot, oferindu-le bani cu titlu de mită electorală, o metodă de înțelegere a democrației după chipul și asemănarea lui Horea Uioreanu și Sorin Apostu”, spune purtătorul de cuvânt al PSD Cluj, Horia Nasra, tot printr-un comunicat de presă trimis la redacție. „Fac un apel la liderii partidelor de dreapta din Cluj-Napoca să respecte democrația și votul legal al cetățenilor. Dumnealor trebuie să înțeleagă că mai presus de orice rezultat electoral trecător, stă onoarea comunității noastre”, a declarat Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru Dialog Social.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More