Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Adio tichete de masă, bun găsit carduri de masă

0 250

credit card bancomat

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi propunerea legislativă privind introducerea tichetelor de masă în format electronic. Cu noile carduri, vei putea plăti exact cât consumi, nu mai eşti obligat să plăteşti diferenţa sau să iei produse în plus doar pentru a ajunge la valoarea tichetului de masă.

Potrivit proiectului, tichetele de masă emise pe suport electronic nu permit efectuarea de operaţiuni de retragere în numerar, sunt folosite numai pentru cumpărarea produselor alimentare, fără tutun sau alcool. Tichetele de masă în format electronic permit cumpărătorului să plătească exact valoarea din magazin, fară să fie obligat să cumpere şi altceva.

Legea permite un termen de trei luni până la intrarea în vigoare a tichetelor de masă electronice, cei care doresc putând opta şi pentru tichete în format de hârtie, explică Realitatea. Se pare că magazinele vor trebui să fie dotate cu POS-uri speciale pentru tichetele de masă electronice.

Unităţile emitente de tichete de masă pe suport electronic sau de hârtie sunt obligate să deschidă conturi sau subconturi de plăţi distincte, prin care se vor derula sumele reprezentând încasările şi plăţile aferente valorii nominale a tichetelor de masă, astfel încât să permită o evidenţă clară a sumelor utilizate în temeiul contractelor încheiate cu angajatorii şi unităţile de alimentaţie publică, magazine alimentare, cantinele restaurant şi bufetele.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More