Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Adio țigări aromate sau mentolate. Senatul a adoptat directiva Uniunii Europene

1 220

Plenul Senatului a adoptat, în şedinţa de luni, directiva Uniunii Europene prin care este interzisă comercializarea produselor din tutun cu arome specifice şi prin care se impune standardizarea completă a ambalajelor, precum şi plasarea avertismentelor vizuale pe ambele feţe ale pachetului de ţigări.

Obiectul general al Directivei Europene este de a îmbunătăţi funcţionarea pieţei interne de tutun şi de produse aferente, vizând un înalt grad de protecţie a sănătăţii publice pentru cetăţenii Uniunii Europene şi descurajarea debutului fumatului, în special în cazul tinerilor.

Propunerea vizează apropierea actelor de lege şi a actelor administrative ale statelor membre privind ingredientele şi emisiile din tutun (se propune, printre altele, ca produsele din tutun cu arome caracteristice să fie interzise), ambalarea şi etichetarea (se propune ca avertismentele combinate să fie afişate pe ambele feţe ale pachetelor de ţigări, precum şi standardizarea completă a ambalajelor), interdicţia introducerii pe piaţă a tutunului pentru uz oral, vânzările transfrontaliere la distanţă, dar şi obligaţia de notificare pentru noile categorii de produse din tutun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More