Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Adio torrente. Furnizorii de Internet vor bloca accesul la astfel de site-uri

0 61

Torrents_SC

Curtea Europeană a decis ca furnizorii de Internet să blocheze accesul clienților lor la site-uri care conțin materiale piratate, cum ar fi torrentele.

Firmele care oferă acces la Internet clienților casnici sau persoane juridice vor fi obligate în viitor să blocheze accesul abonaților lor la site-uri ce conțin fișiere asupra cărora nu există drepturi de autor.

„Potrivit avocatului general, se poate impune unui furnizor de acces la internet obligația de a bloca accesul clienților săi la un site internet care încalcă drepturile de autor. O astfel de ordonanță judecătorească trebuie să indice măsurile concrete de blocare și să garanteze un just echilibru între interesele contradictorii, care sunt apărate ca drepturi fundamentale”, se arată într-un comunicat de presă anterior al Curţii de Justiție a Uniunii Europene.

Conform UE, statele membre trebuie să se asigure că titularii dreptului de autor pot solicita ca o ordonanță să fie pronunțată împotriva intermediarilor ale căror servicii sunt folosite de către terți pentru a contraface aceste drepturi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More