Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Adio Winamp! Cel mai celebru player de muzică se închide

1 292

Winamp-Features

Lansată pe piață în 21 aprilie 1997, aplicația Winamp se va închide până la finalul acestui an, după 16 ani în care a rezistat pe scenă.

Cel mai folosit player de muzică de la finalul anilor 90 își trăiește acum ultimele clipe de existență. După ce a fost cumpărată în 1999 de compania AOL de la firma Nullsoft, contra sumei de 80 de milioane de dolari, aplicația Winamp a cunoscut o scădere drastică de popularitate în ultima perioadă.

Astfel că AOL a decis ca până pe 20 decembrie 2013 să închidă acest program. Nostalgicii care mai vor să păstreze programul pe calculatoarele personale pot să descarce aplicația de pe site-ul companiei, urmând ca din 20 decembrie aceasta să dispară.

Fostul manager general al Nullsoft, Rob Lord, spune că Winamp a intrat în perioada de decădere imediat după ce a fost preluat de către AOL. Din cauza unor decizii proaste ale noilor proprietari, programul nu a mai putut ține pasul cu celelalte aplicații apărute între timp. O ultimă încercare de a mai fi la modă pentru Winamp a fost lansarea în 2010 a aplicației pentru Android, însă n-a fost suficient pentru ca player-ul să rămână în viață.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More