Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Administratorul unei societăţi comerciale cercetat pentru delapidare şi evaziune fiscală

0 70

bani confiscati contrabanda

Poliţiştii clujeni cercetează administratorul unei societăţi comerciale pentru delapidare şi evaziune fiscală, prin care ar fi prejudiciat statul cu circa 9.400.000 lei.

La data de 14 ianuarie a.c., în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 29 de ani, din Cluj-Napoca, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare.

Din investigaţii a reieşit că bărbatul, în calitate de administrator al unui agent economic din Cluj-Napoca, şi-ar fi însuşit peste 4.700.000 lei, suma colectată cu titlu de TVA, aferentă operaţiunilor evidenţiate în contabilitate şi declarate la organele fiscale. Astfel, acesta ar fi pus societatea în imposibilitatea de a-şi achita datoriile către bugetul consolidat al statului.

Totodată, s-a stabilit că bărbatul s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale prin neevidenţierea în contabilitate a tuturor achiziţiilor intracomunitare de autoturisme second-hand şi a veniturilor obţinute din comercializarea acestora pe teritoriul ţării.

Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului a fost estimat la 9.400.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More