Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Admitere la Facultate, fără Bacalaureat. Ministerul Educaţiei a dat undă verde

1 62

UBB-cluj

Ministerul Educaţiei a dat undă verde înscrierilor la facultate pentru absolvenţii care nu au trecut de examenul maturităţii.

Ministerul Educaţiei a publicat în Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolvenţi de liceu fără bacalaureat. Guvernul Ponta a permis intrarea la universitate a celor care au picat BAC-ul prin ordonanta de urgenta care a macelarit legea educatiei.

În goana după studenți, unele universităţi private au anunţat deja că, daca un cursant ia bacalaureatul după primul an de colegiu, îl trec direct în anul II de Facultate, scrie hotnews.ro.

În Monitorul Oficial a apărut Ordinul nr. 4.542 din 8 septembrie 2014 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea şi funcţionarea învăţământului terţiar nonuniversitar, organizat la nivelul colegiilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate, în anul şcolar 2014-2015. Ordinul este semnat de către ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi de către secretarul de stat pe cercetare, Tudor Prisecaru.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. absolvent UBB spune

    Mi se pare nepotrivit sa puneti poza cu UBB Cluj-Napoca pentru o astfel de stire. Nu cred ca UBB se preteaza la asa ceva.
    Si-acuma sincer, la ce sa ne asteptam de la unul ca Ponta? Atitudinea pe care o are fata de sistemul de invatamant oc unosatem si ne este reconfirmata cu fiecare decizie pe care o ia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More