Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Adolescent înecat într-un lac la Bața

0 1.097

Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost scos mai mult mort decât viu dintr-un lac din localitatea bistrițeană Bața. Salvatorii aplică manevre de resuscitare.

Canicula începe din nou să facă victime și în acest an, oamenii în căutare de locuri răcoroase sau umbrite expunându-se mereu riscurilor.

Este și cazul unui tânăr de 16 ani care s-a înecat într-un lac din localitatea Bața. Acesta a fost văzut imediat de către cei aflați pe marginea lacului, care i-au sărit imediat în ajutor, alertând în același timp autoritățile.

La locul solicitării au fost direcționate un echipaj de terapie intensivă mobilă, o barcă, un echipaj de prim ajutor dar și pompierii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Petru Rareș.

”Până la sosirea echipajelor de intervenție băiatul a fost extras din lac de către localnici care au și început manevrele de resuscitare. Copilul a fost preluat de către echipajul medical și se aplică în continuare protocolul de resuscitare”, precizează Cristina Răcilă, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Actualizare

„Din păcate adolescentul a intrat pentru a doua oară în stop cardio-respirator, iar în ciuda eforturilor depuse de salvatori, organismul nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Astfel, au fost nevoiți să declare decesul la fața locului”, transmit reprezentanții ISU.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More