Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Adolescent reținut după ce a provocat trei accidente. Băut, a furat mașina și a lovit șase pietoni, din care trei sunt în comă

0 1.103

Şase pietoni au fost accidentaţi, în mai puţin de o oră, în trei accidente produse pe DN 17, pe Valea Bârgăului din judeţul Bistriţa-Năsăud, doi dintre aceştia fiind în stare critică, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). După cum precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb, se pare că toate cele trei accidente ar fi fost provocate de un singur şofer.

Primul accident a avut loc în jurul orei 20,15, în localitatea Tureac, unde doi minori au fost loviţi de o maşină. Una dintre victime este inconştientă, intubată.

Celelalte două accidente cu pietoni s-au produs ulterior în localitatea Mureşenii Bârgăului.

Şoferul care a produs, vineri seara, trei accidente pe DN 17, în localităţile Tureac şi Mureşenii Bârgăului din judeţul Bistriţa-Năsăud, este un minor în vârstă de 16 ani, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Crina Sîrb.

Acesta a lovit cu o camionetă şase persoane, cinci minori şi un adult, în interval de câteva zeci de minute.

Şoferul a fost rănit, la rândul său, şi a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, însoţit de un poliţist, urmând să i se recolteze probe biologice pentru a se stabili dacă a consumat băuturi alcoolice.

Cele şase victime, toţi pietoni, au fost de asemenea transportate la spital şi preluate de medicii de la UPU Bistriţa.

Trei dintre cele şase victime ale accidentelor produse în lanţ de un şofer de 16 ani, pe DN 17, în judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt în stare foarte gravă, în timp ce adolescentul a ajuns la spital în comă alcoolică, a declarat în noaptea de vineri spre sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Judeţean, Mihaela Mastan.

Toţi pietonii răniţi sunt de sex feminin: cinci fete cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani şi o femeie de 36 ani, trei dintre acestea fiind în stare foarte gravă.

„La această oră, starea victimelor este următoarea: o fată de 16 ani cu un traumatism abdominal, cu hemoperitoneu; a fost operată imediat ce a fost adusă, este intubată şi este în comă, urmează să efectueze şi un computer tomograf cranian şi se va stabili în continuarea atitudinea terapeutică. O fată de 14 ani cu un traumatism cranio-cerebral grav, cu edem cerebral, cu hemoragie subarahnoidiană, cu un traumatism toracic cu o posibilă ruptură de splină; este intubată şi e în comă, încă se aşteaptă rezultatul examenului computer tomograf şi se va stabili prioritatea intervenţiilor. O fată de 10 ani cu un traumatism cranio-cerebral acut, cu o hemoragie subarahnoidiană care deocamdată nu pune probleme de supravieţuire, va fi supravegheată din punct de vedere neurochirurgical. O fată de 11 ani, de asemenea intubată, cu un traumatism abdominal, în şoc hemoragic, cu ruptură de ficat şi de rinichi, este în curs de intervenţie chirurgicală pe abdomen. O fată de 11 ani cu un traumatism cranio-cerebral cu un hematom epicranian frontal, este numai supravegheată şi momentan trimisă la examinare de computer tomograf. O femeie de 36 ani cu o fractură de bazin, probabil că va rămâne internată în secţia de ortopedie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Judeţean Bistriţa.

Potrivit Mihaelei Mastan, adolescentul care a produs accidentul a ajuns la spital în comă alcoolică, cu un traumatism cranio-cerebral.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More