Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Adolescent salvat de la înec la ștrand, în Bistrița

1 348

Un tânăr de 16 ani a scăpat cu viață după ce s-a înecat miercuri după-amiază într-un bazin din ștrandul din zona Codrișor din Bistrița.

Conform reprezentanților ISU Bistrița-Năsăud, tânărul în vârsta de 16 ani a fost scos inconștient din bazin de către salvamarul ștrandului.

Un pompier militar de la Detașamentul Bistrița aflat acolo în timpul liber a început manevrele de resuscitare și din fericire, după șase serii și două ventilații, organismul tânărului a răspuns protocolului de resuscitare.

Acesta a fost pus în poziție de siguranță până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD. Echipajul medical l-a stabilizat și transportat la spital pentru investigații medicale suplimentare.

”Din ultimele date pe care le avem, tânărul este momentan în afara oricărui pericol”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU.

“După șase serii de compresii și două de ventilație, organismul a răspuns și ușor, ușor și-a recăpătat conștiența. Apoi l-am pus în poziție de siguranță până ce a ajuns terapia intensivă” ne-a mărturisit Ionuț Moldovan, pompierul bistrițean care a fost omul potrivit la momentul potrivit pentru un tânăr de 16 ani din localitatea Leșu.

Tânărul a fost observat de prieteni sub apă și a fost scos rapid de salvamar. Ionuț a început cu calm și stăpânire de sine să facă ce știe mai bine: să-i ajute pe cei aflați în situații limită, să salveze vieți. Alături de salvamar și alți tineri de acolo, care au ajutat fiecare cum au putut, s-au mobilizat și rezultatul este unul fericit pentru toată lumea: tânărul a fost stabilizat și transportat la spital conștient, de unde are șanse foarte mari să fie externat în cursul zilelor viitoare!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. EDI spune

    Au salvator de strand, cum prevede legea? Ca la Toroc Dej e bezna.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More