Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Adolescentul electrocutat la Turda era în timpul orei de sport. Are șanse minime de supraviețuire

1 45

rsz_tren_deraiat_6

Tragedie copiată parcă la indigo în această dimineață la Turda. După ce un adolescent s-a electrocutat sâmbătă în stația CFR Baciu Triaj de lângă Cluj-Napoca, la două zile distanță un nou caz similar zguduie județul.

Luni dimineața, un elev de 16 ani al Liceului ”Liviu Rebreanu” din Turda s-a electrocutat după ce a intrat în contact cu linia de 27.000 de Volți în stația CFR Triaj Turda. Daniel S. era în timpul orei de sport, alături de alți colegi, și profesorul de educație fizică le-a dat un traseu de alergare chiar prin zona Triajului.

Exact ca și în cazul tragediei de la Baciu Triaj, și la Turda adolescentul s-a urcat pe un vagon dezafectat, unde a intrat în contact cu linia de 27.000 de Volți. Din câte se pare, copilul voia să le arate colegilor lui de clasă că linia de înaltă tensiune nu curentează.

N-a avut însă dreptate. A fost electrocutat și a suferit arsuri de gradele I, II și III pe 80% din suprafața corpului, arsuri care au fost amplificate și de faptul că unul dintre muncitorii din stația CFR a aruncat cu apă peste el. Mai mult, în urma căzăturii violente de pe vagon, băiatul și-ar fi fracturat și coloana vertebrală.

daniel turda electrocutat

Ceilalți colegi ai elevului au alertat oamenii din stația CFR, care au sunat la 112, timp în care câțiva copii au dat fuga înapoi la școală pentru a informa profesorii.

Având în vedere că băiatul era în timpul orelor de școală, la Liceul ”Liviu Rebreanu” din Turda va fi declanșată o anchetă, care va stabili, printre altele, unde era profesorul de sport în timp ce Daniel s-a urcat pe vagon.

După ce a primit primele îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD sosit la fața locului, Daniel a fost preluat și transportat la spital, de aici fiind dus direct la București, la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Tot acolo a fost transportat și adolescentul electrocutat sâmbătă în gara Baciu Triaj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More