Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Adrian Marton și Gabriel Gălbează pornesc mâine în expediția vieții lor: ”Salvați muntele – Ultima resursă a României”

0 170

Lansarea proiectului Salvati muntele ultima resursa a Romaniei

Momente pline de încărcătură emoțională au trăit joi cei doi adolescenți temerari din Dej, care sâmbătă vor porni în aventura vieții lor. La sala festivă a Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” a avut loc lansarea oficială a proiectului ”Salvați muntele – ultima resursă a României.”

Adrian Marton și Gabriel Gălbează pornesc mâine în cea mai mare aventură. Se pregătesc de doi ani de zile pentru acest proiect, iar în ultimele luni au intensificat antrenamentele și mobilizarea pentru a fi în cea mai bună formă. Au beneficiat de consiliere și testare psihologică, de seminarii de nutriție și acordare a primului ajutor, de sprijin și antrenamente fizice, pentru a fi total pregătiți de expediție.

Alături de familiile emoționate, prieteni, profesori și oficialități locale și județene, cei doi tineri dejeni au fost ieri actorii principali în cadrul ceremoniei de lansare oficială a proiectului ”Salvați muntele – ultima resursă a României”.

La evenimentul ce a avut loc la Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian”, cei doi tineri au vorbit despre proiectul lor, au afișat celor prezenți câteva filmulețe de prezentare a campaniei lor dar și a activităților desfășurate de Organizația Cercetașii României, filiala Dej, din care fac parte. Primarul Costan Morar, consilierul județean Vasile Sălătioan, profesori și reprezentanți ai Jandarmeriei (general de brigada dr.ing. Aurel Litan, Inspector Şef al Inspectoratului de Jandarmi Cluj „Alexandru Vaida Voevod”), toți au vrut să fie alături de cei doi dejeni la lansarea acestui proiect și să le transmită sprijinul lor, dar și dorința ca cei doi să se întoarcă acasă cu bine și cu planurile îndeplinite.

Adrian și Gabriel pornesc sâmbătă în cea mai importantă expediție din viața lor, una în care pe parcursul a 52 de zile vor parcurge pe jos 800 de kilometri pe crestele Carpaților, pentru a documenta și monitoriza starea traseelor turistice, starea marcajelor, curățenia de pe traseele de creastă, dar și defrișările din zonele montane sau consecințele păstoritului la altitudini de peste 2.000 de metri.

Cei doi vor beneficia și de sprijinul Jandarmeriei Române, care va fi în permanentă legătură cu ei, îi va informa, monitoriza și le va acorda sprijinul necesar prin intervenții în cazul unor situații neprevăzute.

Daniel Onofrei, șeful filialei Dej a Organizației Cercetașii României, a spus că această expediție este una în care toți cercetașii dejeni s-au implicat trup și suflet și speră ca acest proiect să trezească interesul cât mai multor tineri pentru cercetășie.

Foto: Cercetașii dejeni

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More