Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Adrian Tonea este noul șef al Armatei din Transilvania

0 343

adrian tonea

Generalul de brigadă Adrian Tonea a devenit de vineri, 10 ianuarie, noul comandant al Diviziei 4 Infanterie “Gemina” , după ce l-a înlocuit în funcție pe generalul-maior Dumitru Scarlat, numit locţiitor al şefului Statului Major General.

La ceremonia militară de predare-primire a comenzii diviziei au fost prezenţi ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, reprezentanţii conducerii MApN, ai eşaloanelor superioare, reprezentanţii autorităţilor publice locale şi ai Sistemului Naţional de Apărare, comandanţi ai unităţilor militare din subordinea diviziei, precum şi foşti comandanţi ai acestei Mari Unităţi.

Mircea Dusa Adrian Tonea - Divizia 4 Infanterie Gemina

Generalul de brigadă Adrian Tonea are 53 de ani și activează în Armata Română de 31 de ani. S-a născut în 23 ianuarie 1951 în localitatea Răsmireşti, județul Teleorman, şi se află în serviciul militar din 1982. A absolvit Liceul militar “Dimitrie Cantemir” Breaza, județul Prahova, şi Şcoala Militară de Ofiţeri activi “Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

A absolvit Academia de Înalte Studii Militare, Facultatea de arme întrunite şi tancuri, fiind licenţiat în Ştiinţe Militare. Este doctor în aceeaşi specializare.

Adrian Tonea a îndeplinit, pe rând, funcţia de comandant de pluton, de companie, de batalion şi ofiţer de stat major în comandament de nivel Divizie, Corp de Armată şi Stat Major al Forţelor Terestre. Ultima funcţie pe care a îndeplinit-o a fost cea de Comandant al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focşani. În 2012, a fost Comandant al contingentului naţional şi locţiitor pentru operaţii NATO al comandantului CTF Arrowhead Zabul, teatrul de operaţii Afganistan.

În întreaga sa carieră a primit și numeroase distincții, printre acestea aflându-se „Ordinul național VIRTUTEA MILITARĂ în grad de cavaler”, „Emblema de onoare a Armatei României cu însemn de război” şi „Emblema de onoare a Statului Major General”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More