Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aeroportul Cluj anunță finalizarea proiectului “Cale de rulare paralelă cu pista”

0 824

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în calitate de beneficiar al fondurilor europene anunță finalizarea proiectului  “Cale de rulare paralelă cu pista” –  cod SMIS 2014+ 125198, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Obiectivul proiectului a fost construirea unei noi căi de rulare pe Aeroportul             Internațional Cluj, având în vedere trendul ascendent al traficului de pasageri,                 dezvoltarea rețelei de rute și, implicit, creșterea numărului de mișcări  aeronave.

Ca urmare a implementării proiectului, noua cale de rulare va asigura infrastructura necesară operării unui număr mai mare de aeronave, în condiții de siguranță și         securitate crescute, atât pentru pasageri, cât și pentru aeronavele care operează pe Aeroportul Cluj. Totodată, noua cale de rulare paralelă cu pista  va determina fluidizarea operațiunilor specifice desfășurate la sol.

Execuția proiectului s-a realizat în 2 etape, iar  perioada de implementare a întregului proiect, conform contractului de finanțare semnat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, este cuprinsă în intervalul 01.11.2017 și 31.12.2023, însă obiectivele proiectului au fost realizate înainte de termenul final.

Valoarea totală a proiectului, conform contractului de finanțare este de 84.271.924,95 lei, iar valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 27.397.795,78 de lei. Proiectul Cale de rulare paralelă cu pista –  cod SMIS 2014+ 125198,  este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More