Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aeroportul Internațional Baia Mare intră în proces de modernizare. Investiția se ridică la 9 milioane de euro

0 69
aeroport baia mare
FOTO: voceatransilvaniei.ro

 

Maramureșul va avea un aeroport la standarde europene, după finalizarea lucrărilor de reparare și modernizare care vor demara în acest an, în urma unei investiții de 9 milioane de euro.

Aeroportul Internațional Baia Mare va beneficia de o pistă modernizată, mai lungă cu aproximativ 1.000 de metri, ceea ce va duce la creșterea traficului aerian pe rutele interne și cele externe.

„Pista a fost construită în anii ’60, iar de atunci a trecut prin mai multe procese de reparaţie, încât e nevoie de refacerea întregii piste cât şi o prelungire cu încă 1.000 de metri pentru a permite rulajul aeronavelor mediu curier. Proiectul de modernizare a fost evaluat la aproape 9 milioane de euro şi va fi realizat din fonduri europene, guvernamentale şi ale CJ Maramureş. Odată modernizat, aeroportul poate să intre într-o competiţie alături de alte aeroporturi regionale dezvoltând şi alte servicii specifice domeniului aeroportuar”, a precizat directorul aeroportului, Dorin Buda, citat de Agerpres.

Directorul aeroportului spune că la finalizarea acestei investiții, pe aeroportul din Baia Mare ar putea fi operate noi rute interne, externe cât şi construcţia unui parc logistic în zona învecinată.

„Finalizarea investiţiei permite o altă perspectivă economică pentru judeţul Maramureş şi avem în vedere posibilitatea construirii unui parc logistic pe cele 100 ha de teren din vecinătate, acum aflate în gestiunea primăriei Tăuţii Măgherăuş, dar şi deschiderea de noi rute spre Europa şi-n ţară. Maramureşul poate şi are posibilitatea să redevină o destinaţie turistică asigurând conexiuni pe calea aerului”, a mai spus Dorin Buda.

De asemenea, preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu, a declarat, pentru Agerpres, că modernizarea aeroportului modifică abordarea economică a judeţului.

„Sigur, odată realizată investiţia, Maramureşul se aşează pe o altă direcţie economică, îndeosebi acele domenii care depind de transportul aerian de marfă şi pasageri. Prospectarea de noi rute externe combinate cu afacerile din turism ar putea o fi primă posibilitate”, a spus Zamfir Ciceu.

Pe aeroportul internaţional Baia Mare, compania naţională Tarom operează, zilnic, două zboruri, în timp ce Blue Air şi Austrian Airlines şi-au suspendat cursele din şi înspre Baia Mare. Reprezentanţii Austrian Airlines, companie care opera săptămânal trei zboruri dus-întors pe ruta Viena-Baia Mare-Viena au invocat infrastructura necorespunzătoare a aeroportului din Baia Mare.

Pe lângă zborurile comerciale operate de Tarom, aeroportul deserveşte curse charter şi de marfă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More