Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Afaceri cu morți la Ambulanță. Vindea datele persoanelor decedate unei firme de pompe funebre

0 1.026

O afacere foarte profitabilă, dar ilegală, a fost descoperită de Direcţia Generală Anticorupţie Cluj, care a anunţat trimiterea în judecată a unui voluntar de la Serviciul de Ambulanţă Cluj. Bărbatul vindea datele persoanelor declarate decedate de medicii care interveneau la diferite urgenţe.

Astfel, o firmă de pompe funebre îl plătea cu sume de bani cuprinse între 600 şi 800 de lei pentru un singur caz, din care bărbatul plătea mai departe dispecerul şi membrii echipajului de pe ambulanţă care dădeau pontul.

Potrivit unui comunicat al DGA Cluj, citat de monitorulcj.ro, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis rechizitoriu faţă de un inculpat, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate în formă continuată la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

„S-a reţinut că, pe baza înţelegerii voluntare, având ca obiect obţinerea unor câştiguri facile, un voluntar din cadrul Serviciului de Ambulanţă Cluj obţinea de la angajaţii din cadrul dispeceratului date privind persoane cu privire la care au fost efectuate apeluri de solicitare a intervenţiei de urgenţă şi care au decedat, informaţii pe care le furniza inculpatului, administrator al societăţii comerciale, pe baza cărora angajaţii societăţii prestau servicii de această natură, cu prioritate faţă de alte societăţi care activează în acelaşi domeniu”, se menţionează în comunicat.

Voluntarul din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj ar fi primit de la administratorul societăţii sume de bani cuprinse între 600 şi 800 de lei pentru un caz, sume din care, la rândul său, remitea aproximativ 100 – 200 de lei dispecerului şi, după caz, câte 125 – 250 lei membrilor echipajului de pe ambulanţă.

Procurorii informează că au fost încheiate deja 3 acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More